Na eerdere contacten en gesprekken was een afvaardiging van Grip op de Knip, de plaatselijke afdeling van Schuldhulpmaatje te gast bij de Voedselbank Katwijk.

Maatjescafé

Grip op de Knip helpt op jaarbasis zo’n 70 tot 75 Katwijkse huishoudens met betalingsachterstanden en financiële problemen. Daarnaast verzorgt de vrijwilligersorganisatie een aantal keren per jaar een ontmoetingsavond (‘maatjescafé) voor hun coördinatoren en ‘maatjes’ (allen vrijwilligers) en deze keer was gekozen voor een avond bij Voedselbank Katwijk.

Rondleiding

Dick van Beelen (Coördinator Grip op de Knip) hield een kort inleidend praatje waarna Aafke (voorzitter Voedselbank) een presentatie gaf over het werk van de Voedselbank. Na een rondleiding werden de drankjes ingeschonken en werd er nog lang verder gepraat over de mogelijkheden om de samenwerking verder te intensiveren.

Verwijzen

Het draait vooral om de vraag hoe we laagdrempelig naar elkaar kunnen verwijzen en hoe we mensen kunnen bereiken die niet bekend zijn met de mogelijkheden of er (nog) niet van willen weten. Het was een mooie, inspirerende avond waaruit weer goede ideeën naar voren zijn gekomen om verder uit te werken.

Na een presentatie van Voorzitter Aafke van Rijn kregen de aanwezigen een rondleiding door de Voedselbank.

Na een presentatie van Voorzitter Aafke van Rijn kregen de aanwezigen een rondleiding door de Voedselbank.